Ro og Harmoni ved Tanum Strand: En Fortelling om Mindful Fotografering langs Sveriges Kystlandskap

IMG_6135

Det er påske og det er tid for fred og ro. Og en unik mulighet til å meditere med kamera. 

Ro og harmoni, en meditasjon med kamera

Den ene dagen dro vi ned til Tanum strand i Sverige. Der nede er det et vilt kystlandskap med mange små øyer i skjærgården. Det er midt i blinken for å drive Mindful Fotografering. Her kan du sitte i timesvis og bare se utover sjøen mot en holme eller et skjær. Eller du kan gå stille og rolig langs sjøkanten og kikke etter skjell og annet i fjæra. 

Kanskje treffer du på en turgåer eller to, men mye folk er det ikke. Bare noen fugler og måker som følger med på hva du gjør om du tar frem nista di. 

Jeg synes tida fra januar til april er en fin tid å vandre langs denne kysten. Da er det stille og rolig og lite mennesker, slik at den som er glad i å se og lytte til naturen kan få mer enn god nok tid til det. 

Her kan du legge av alt stress og bare roe ned i ren naturmeditasjon. Det synes jeg er deilig. 

Her er to av landskapsbildene som jeg tok med mitt Olympus PEN F kamera og 14-400mm. Har bearbeidet begge i Lightroom. 

IMG_6123

Her venter stupebrettet på sommeren. Jeg blir fascinert av fargene i fjellet, den brune fargen i forkant i kontrast til den mer grå blåe i bakgrunnen. Det var en overskyet dag, men kontrastene i fargene kommer klart frem.

P3270559

Det er fargene som fenger meg i dette bildet også, og hvordan skjærene liksom glir inn i hverandre. 

Begge bildene viser ro og harmoni. 

Jeg skulle gjerne hatt med en fugl eller to i bildene, men det kom ingen fugl akkurat da jeg tok de. Og det er kanskje greit slik det er også. Bildene minner meg om en fredfull dag. 

IMG_6136

Her er et Ærfuglpar som kom svømmende. Det var ikke så mange fugler, men noen var det, og fremover nå kommer det flere og flere. Ærfugl har jeg også sett i Mossesundet nå. Det er vakre fugler i andefamilien. 

Ja, det var historien om en rolig og fin dagstur langs litt av den svenske skjærgården. 

Fotoklubben Se Utover for deg med et mindfult perspektiv på livet!

Jeg driver en unik fotoklubb på nett som har fokus på Mindful Fotografering og det å ha kontakt med natur og den helbredende virkningen dette kan ha på oss mennesker. Akkurat nå og i 3 dager til er det påsketilbud på medlemskap. 

Se Utover er et sted for deg å møte andre likesinnede fra hele landet, og det ligger en rekke kurs som du kan ta når som helst i kunnskapsbiblioteket. Du kan også være med på våre medlemsmøter som er to ganger i måneden. 

For øyeblikket har vi et påsketilbud hvor du får 25% i rabatt på det månedlige medlemskapet. Det er ingen binding. 

Ja, jeg vil være med og benytter meg av påsketilbudet!Fotografi, Refleksjon og Livsutforskning: Inspirert gjennom Kim Grants Podcast; Photographic connections
Mindful Fotografering: En helhetlig tilnærming gjennom mindfulness, kontakt med natur og fotografering

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!