Fotografi, Refleksjon og Livsutforskning: Inspirert gjennom Kim Grants Podcast; Photographic connections

photo-1526137366523-52967fd40d78

I denne artikkelen vil jeg gjerne slå et slag for podcasten til Kim Grant, Photographic connection. Jeg blir stadig sugd inn i disse episodene hvor hun intervjuer spennende mennesker som alle bruker fotografering på Mindful og oppbyggende måte. Episoden om Matthew Whelan traff noe i hjerte mitt om hvordan vi rett og slett kan utforske oss selv, hvem vi er og grunnen til at vi er her ved hjelp av å fotografere. 

Matthew opplevde et traume, og har etter det forsøkt å finne en mening med livet og grunnen til at han er her. Jeg har her forsøkt å tenke selv på hva som er meningsfylt for meg og mitt liv. For denne episoden var virkelig en tankevekker, så har du ikke hørt den, så finn den.  

Refleksjoner fra Podcasten til Kim Grant

Det slo meg hvor mye likt det var mellom denne unge mannen som er på leting etter en mening og finner det ved hjelp av å fotografere, og meg selv. For jeg også har vært på leit etter en mening, og stilt meg spørsmålet hvorfor er jeg her. Etter at jeg startet businessen min, har jeg funnet en ny mening og et nytt svar på hvorfor. Samtidig er det flere meninger og flere svar på hvorfor.

Bare det å være her, og det å bety noe for andre tenker jeg er den største meningen og det største svaret på hvorfor jeg er her. Jeg skal bety noe for noen andre. 

Og de andre er familien først og fremst, kona mi, barna våre og så sprer ringene seg utover og medlemmene i Se Utover kommer høyt opp på lista. 

Bidrag til samfunnet og livet online

Gjennom businessen som jeg driver, Brager Gestaltterapi og Foto, og medlemsportalen Se Utover, tror jeg at jeg bidrar til noe positivt for de menneskene som leser artiklene mine, som hører på podcasten og som har meldt seg inn i Se Utover. Jeg kjenner at det er meningsfylt for meg. Gjennom min virksomhet ønsker jeg å gi noe positivt til andre, i håp om at det kan være til nytte eller inspirasjon for dem.

Betydningen av å gi

Jeg tror at å kunne gi noe til andre, enten det er som forelder eller gjennom meningsfylt arbeid, kan være en viktig del av livet.

Alder er ingen hindring i å utforske livet videre

Og selv om jeg er 60 år, så er jeg fremdeles nysgjerrig på livet, jeg ønsker å jobbe, jeg ønsker å gi noe av det som har beriket mitt liv til noen andre som kanskje kjenner på et behov for en motivasjon til å finne ut av ting å gå videre i deres liv. 


Her og nå perspektivet er viktig

Jeg tenker også at dette her og nå perspektivet er viktig. For det er her og nå livet skjer. Det er nå jeg er kreativ, det er nå jeg kan skape en ny blogartikkel. Det er ikke i morgen, og det var ikke i går, det er nå. 

Før i tiden tenkte jeg mye at jeg kunne utsette ting, jeg kunne utsette til i morgen eller kanskje et helt år eller mer. Nå tenker jeg, la oss gjøre det i dag. Det er ingen tid å miste. Jeg har fått den tiden jeg har og så skal jeg forvalte den på best mulig måte. 

Å fotografere er for meg meditasjon

For meg er fotografering en form for meditasjon. Jeg kan sitte i ro et sted og kikke etter fugler som jeg tar bilde av, eller jeg kan gå rundt og kikke etter dråper på en gren, gåsunger, knopper, eller jeg kan være i byen og se meg om å ta bilde av det som jeg finner interessent og som dukker opp der og da. 

bird-3741998_1280

I dag tidlig sto jeg stille og lyttet til fuglene, jeg tok ingen bilder, men jeg sto helt stille og så og lyttet. Og jeg så Ærfugl for første gang her på Kulpe. Da kjente jeg på et kick, et slags gledelig hyl inne i meg. For jeg er så redd for at det ikke skal være nok mat til dem i fjorden. Og når jeg da ser arter som koser seg her, da blir jeg glad og tar det som et bevis på at de finner mat. Bildet over tok jeg fra Pixabay da jeg ikke har noe godt bilde av ærfugl selv, men jeg har en filmsnutt fra Tromsø i begynnelsen av februar.

Jeg tror dette er Ærfugl, men det er også mulig at jeg tar feil. I hvertfall var det fint å se de. 
En Stille Vandring: Utforsking og Fotografering langs kyststien i  Moss.
Ro og Harmoni ved Tanum Strand: En Fortelling om Mindful Fotografering langs Sveriges Kystlandskap

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!