En Stille Vandring: Utforsking og Fotografering langs kyststien i  Moss.

IMG_9245

Våren er i anmarsj, eller her i Moss tror jeg den har kommet allerede. Jeg lagde en podcastepisode i dag hvor jeg tar dere med på en vandring rett nedenfor der jeg bor. Så teksten nedenfor er en transkribering av podcastepisoden.

Du kan lytte til podcastepisoden her: Oppdag livsglede gjennom Mindful Fotografering.

Å komme våren i møte med observasjon og mobilkamera

Å vandre langs kyststien og høre lyden av bølgene og fuglesangen, er som å ta en reise inn i naturens egen symfoni. I dag, under denne kystvandringen, er det ikke bare for å få frisk luft eller beundre utsikten, men også for å fotografere og utforske omgivelsene med mobilkameraet som er min trofaste følgesvenn.

Som jeg trasker nedover mot stranda, retter jeg fokus mot det som omgir meg. Våren, med sin uendelige vitalitet, omfavner meg. Det er som om alt våkner til liv, inkludert meg selv. Jeg merker det i brisen som leker med håret mitt, i lyden av bølgeskvulp og i fuglesangen som fyller luften.

IMG_9239

Fuglesang med herlige triller

Fuglesangen er spesielt forlokkende, og jeg lar sansene mine suge inn hver eneste tone. Jeg stopper opp for å lytte, nysgjerrig på hver eneste melodiske kvitter. Selv om jeg ikke kan identifisere alle fuglene, så er det noe magisk med deres sang, noe som fascinerer meg dypt.

Vandringen bringer meg til et tre hvor en fugl sitter og synger, og jeg føler meg som om jeg er i en annen verden, en verden av ren musikk. Jeg prøver å fange øyeblikket med mobilen min. Å dokumentere disse øyeblikkene er viktig for meg, det er som å ta vare på et lite stykke av naturens sjel.

Å fotografere rakler med mobil

Jeg stopper opp for å fotografere trærne med deres knopper og rakler som henger ned. Det er som om naturen selv maler et levende bilde for meg, og jeg griper øyeblikket med mobilen min, prøver å fange hvert eneste detalj.

IMG_9237

Det handler om å være tilstede og ha med hele seg

Men det er ikke bare om å ta bilder, det er også om å være til stede, å være til stede i øyeblikket og i ens egen kropp. Det er å være bevisst på ens omgivelser, både i det ytre og i det indre. Det er dette som er Mindful Fotografering, å være bevisst både seg selv, naturen og fotograferingen. 

Det er en slags magi som skjer når vi er fullt tilstede i øyeblikket, når vi er åpne for alt naturen har å tilby oss. Og det er nettopp da de fotografiske skattene åpner seg for oss og vi kan ta i mot med åpne hender. 

Så jeg avslutter min tur med et smil, takknemlig for alle de vakre øyeblikkene jeg har fått lov til å oppleve, og klar til å gå tilbake igjen en annen dag for å utforske mer av naturens skjønnhet.


Mindful Fotografering: Veien til Økt Selvtillit og Mindre Stress
Fotografi, Refleksjon og Livsutforskning: Inspirert gjennom Kim Grants Podcast; Photographic connections

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!