Å fotografere i et mindfullt og takknemlig perspektiv

EF85C80C-7B9F-4901-B75C-01572EA670DE-edited

Hver dag går jeg en morgentur med hundene mine. Det gjorde jeg i dag også, så fikk jeg se disse små Margerittene titte frem gjennom en tujahekk, og det nå i midten av september.

De liksom smilte i mot meg der jeg kom gående i mot dem.

Jeg kunne ikke annet enn ta frem mobilen og ta noen bilder av dem. Det er akkurat som om blomstene snakket til meg, akkurat som om de sa "forevige oss", "Gi oss et evig liv".

Det er jo det vi gjør når vi fotograferer, vi gir det vi fotograferer et "evig liv". Det blir som en god gjerning. Både for den/de vi tar bilde av, men også for oss selv, for vi samler opp gode øyeblikk på den måten. 

Takknemlighetsskapende

Fotografering er for meg å vise takknemlighet til det som gir meg noe. Takknemlighet til det livet som er rundt oss. Takknemlighet til mennesker, dyr, fugler, blomster, planter, trær, ja alt som der er liv i. Det kjenner jeg er godt. 

Ved å fotografere kan vi altså øke vår takknemlighet til livet. 

Å øke takknemligheten til livet, kan gjøre at vi setter større pris på det livet vi har fått, og ikke bare vårt eget liv, men også andres liv. Og ikke bare menneskers liv, men alt levende liv.

Vi er en del av alt liv. Uavhengig av tro og oppfatning kan vi ved å fotografere utøve en takknemlighet til skaperverket, om vi kaller det Gud, eller om vi kaller det for Moder jord eller bare naturen.

Uansett så er vi her, og vår takknemlighet til alt som lever, kan gjøre at vi blir mer engasjert i også å ta vare på det som er rundt oss, av liv, av natur.

Kanskje får vi lyst til å gi noe tilbake.

Hva vil du gi tilbake til naturen? Selv tror jeg at jeg vil gi ydmykhet tilbake og en oppfattelse av at jeg er en del av naturen, og ikke en som bare forbruker naturen. 

Vi kan få en lyst til å gjøre noe for den verden som vi er en del av

Ved at vi kjenner på denne takknemligheten, kan vi også utvikle en lyst til å gjøre noe for det vi er takknemlig for, og da kan vi stille oss disse spørsmålene:

Hvordan kan jeg hjelpe meg?

Hvordan kan jeg hjelpe deg?

Hvordan kan jeg hjelpe hele verden?

Ved å stille oss disse spørsmålene og stille oss selv til disposisjon, så vil vi føle oss bedre. Da tar vi både vare på oss selv og livet rundt oss. 

Dette kan du altså utvikle ved hjelp av å fotografere

Tenk, det er jo fantastisk at ved å fotografere kan du utvikle din takknemlighet og deg selv til et bedre menneske!

Håper dette var motiverende ord og at du fikk enda mer lyst til å gå ut å fotografere, i pur glede over livet.  


Forfatter av innlegget:
Eli Irene Brager (1)
Eli Irene Brager
Gestaltterapeut MNGF

Hei, det er jeg som har skrevet dette innlegget. Jeg er Gestaltterapeut og liker å hjelpe mennesker som trenger å snakke med en terapeut om sine utfordringer. Du som har lest dette og som tenker at du kanskje kunne trenge å snakke med noen, er hjertelig velkommen til å ta kontakt. Du kan kontakte meg på post@bragerterapi.no .

For å finne ut litt mer om hva Gestaltterapi er, kan du lese mer her. Du kan også gå inn på Norsk Gestaltterapeutisk forening.

Vil du gå i terapi hos meg? Da kan du gjøre en onlinebooking ved å følge denne lenka: https://system.easypractice.net/book/eli-irene-brager

Du kan også kontakte meg på post@bragerterapi.no eller ringe meg på 91571372

Jeg driver også fotoklubben Se utover hvor du lærer å fotografere både i et mindfullt og gestaltisk perspektiv.

Jeg holder også kurs og workshopps i både fotografering og fotografering i et gestaltterapeutisk perspektiv. Gå til produkter og se hva som står på trappene nå.

Som medlem av Se utover fotoklubb vil du få tilgang på kurs om blant annet Mindful fotografering. 

Ta styringen i ditt eget liv, slik at du ikke blir utbrent!
Nyt øyeblikkene uten stress i jula!

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!