Du kan gjøre en endring når du følger ditt hjerte

photo-1455849318743-b2233052fcff

Har du en lidenskap i livet ditt som du har lyst til å jobbe med, men så har du en god og trygg jobb som gjør at du ikke tør å ta sjansen å begynne med det som du virkelig brenner for? Kanskje er du redd for hva andre vil si.

Det er mange katastrofetanker du kan lage deg som vil hindre deg i å gjøre det du virkelig har lyst til, men hvis du tenker motsatt?

Hva om du gjør det du virkelig brenner for og blir en som utgjør en forskjell for andre mennesker?

At din lidenskap bringer deg til et sted hvor du kan bety noe for noen andre? Hvordan vil det kjennes? 

Litt om min bedrift som er skapt med museskritt.

Jeg gjorde i 2017 en bestemmelse på at jeg ville redusere stillingen min i min faste jobb og begynne som gestaltterapeut. Det har jeg ikke angret på.

Ved å starte opp denne lille bedriften min har jeg truffet og blitt kjent med mennesker som jeg ellers ikke ville ha truffet. Jeg har hatt mange flotte klienter som gestaltterapeut, mennesker som jeg er takknemlig for. Det at jeg også har tatt med meg hobbyen min fotografering inn i bedriften, gjør at jeg får undervist i det jeg elsker å drive med, gjennom kurset jeg har utviklet "Bruk foto som terapi".  Gjennom dette tilfører jeg andre min kunnskap, både som terapeut og fotograf, og jeg tenker at det er helsebringende. Jeg merker også at disse dagene hvor jeg jobber med businessen, da er jeg proppfull av energi, det er engasjerende og gøy. Det er rett og slett utviklende både faglig og mennesklig å drive sitt eget firma. 

Lurer du på om du skal starte med noe nytt? 

Kanskje lurer du på om du også skal begynne for deg selv, eller bytte jobb. Da er mitt råd: Gjør det!  Begynn i det små, ikke klipp alle snorer, men start akkurat der du er nå. Rom ble ikke bygget på en dag. Slik er det når du vil starte noe eget, ting kommer ikke av seg selv, du er nødt for å gjøre noe for å bygge bedriften. Du er nødt for å investere noen kroner i annonser og markedsføring og du er nødt for å bli synlig. 

Bli synlig

Og det er der du kanskje strander, for du synes det er så skummelt å bli synlig. Og ja, det kan kjennes skummelt, men min erfaring er at det er ikke så skummelt som jeg trodde. Det går faktisk ganske bra, og det å bli synlig gjør også noe med meg som menneske. Jeg tenker at jeg har blitt et bedre menneske ved å være synlig. Og det er viktig å synliggjøre seg selv, ellers vet ikke folk om deg. 

Det du ikke kjenner til, det vet du jo ikke noe om, og da oppsøker du det heller ikke. Så enkelt er det. Derfor er det viktig å være synlig. Som nystartet businesseier vil du jo at folk skal se deg og finne deg. 

Hva vil andre si- syndromet

Har du hørt den før? Stemmen som sitter på skulderen din og sier til deg, hva om "noen" får høre om dette, de kommer til å le av meg. Eller de kommer til å tro at jeg er useriøs, eller at jeg ikke vil klare det. 

Ja, for du har vel kanskje en eller annen gang hørt om at det faktisk kan være svært skummelt å gjøre noe annerledes enn den stødige A4 veien. 

Akkurat dette syndromet har jeg slitt med i en årrekke, og hvis jeg skal legge skylden på noe om hvorfor jeg ikke startet mitt lille firma tidligere i livet, så er det nok akkurat dette. Hva vil andre si og det å ikke ha stor nok tro på meg selv.  

Skaff deg støtte

For å knekke dette Hva vil andre si-syndromet, så er det viktig at du bygger opp tro på deg selv. Tro på at du faktisk klarer det du har satt deg fore. Og for at du skal ha tro på deg selv, trenger du både å finne støtte i deg selv, men også i andre. Andre kan være den personen som du vet kan skjønne og forstå deg. Den personen som backer deg opp til å gjøre det du har satt deg fore. En som heier deg fremover.

Og så må du heie på deg selv også! Gi deg et klaps på skulderen hver gang du har gjort et museskritt fremover. Si til deg selv at dette går bra, at dette klarer du. 

Følg hjertet og magefølelsen

Det at jeg turde å redusere stillingen min med 20% (som ikke er mye, men utgjør en dag) var at jeg fulgte hjertet og magefølelsen, jeg visste at hvis jeg ikke selv gav meg den tiden som skulle til for å praktisere, så kunne jeg egentlig pakke sammen tanken om å drive noe som helst for meg selv. Og jeg hadde så utrolig lyst til å praktisere gestaltterapi, ta imot klienter, lære mer. Så jeg fulgte hjertet, og jeg har hatt nok klienter til å fylle opp den 20%en. 

Det vil legge seg til rette for deg, bare du er klar for det!

Det er i deg en kreativ kraft som vil guide deg hver eneste dag, bare du lar den kraften få sjansen til å slippe til. Den kreative kraften er det ønsket du har og den lidenskapen du har for å få til det du har satt deg fore. Det er den som driver deg fremover, og det er den som kommer fra hjertet, og det er den som lytter til magefølelsen slik at du trår riktig. Akkurat som en pottemaker, en kjeramikkunstner som former vasen fra sitt innerste, slik vil du komme til å forme ditt firma, din lidenskap, din hobby. Det gjelder bare å la denne kreative kraften komme til. Lytte til den med hjerte og mage. Kjenne på den, smake på den. 

photo-1524497440-4da55062cb4a


Håper du med denne artikkelen har fått noen innspill på å følge hjerte ditt, gjøre noe med det du har lyst til!Forfatter av innlegget:
Eli Irene Brager (1)
Eli Irene Brager
Gestaltterapeut MNGF

Hei, det er jeg som har skrevet dette innlegget. Jeg er Gestaltterapeut og liker å hjelpe mennesker som trenger å snakke med en terapeut om sine utfordringer. Du som har lest dette og som tenker at du kanskje kunne trenge å snakke med noen, er hjertelig velkommen til å ta kontakt. Du kan kontakte meg på post@bragerterapi.no .

For å finne ut litt mer om hva Gestaltterapi er, kan du lese mer her. Du kan også gå inn på Norsk Gestaltterapeutisk forening.

Vil du gå i terapi hos meg? Da kan du gjøre en onlinebooking ved å følge denne lenka: https://system.easypractice.net/book/eli-irene-brager

Du kan også kontakte meg på post@bragerterapi.no eller ringe meg på 91571372

Minner om den kommende fotowalken som går av stabelen til tirsdag 22.02.2022. Du fotograferer der du er om dagen, på kvelden møtes vi på Zoom. Her finner du mer om arrangementet. 

Jeg driver også kurset«Bruk foto som terapi». Der du både lærer å fotografere på en mindful/oppmerksom måte og også lærer noen fotografiske grep.

Meld deg gjerne på gratiskurset foto som terapi/ mindful fotografering https://www.bragerterapi.no/page/178338-list-signup

Mine bilder finner du herhttps://www.instagram.com/elibrager/

https://www.flickr.com/photos/elibrager/

Og her finner du også bilder, men også quotes og videoer hvor jeg snakker eller hvor jeg snakker med andre om gestaltterapi, foto eller foto som terapi.  https://www.instagram.com/brager_gestaltterapi/

Her finner du quotes som jeg samler på: https://no.pinterest.com/bragergestaltterapi/pins/

Podcastsendinger legges ut her: https://www.bragerterapi.no/podcast
Hvordan takle og redusere stress
Har du en konstant tankekvern

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!