Stille bilder i svart/hvitt

Snapseed

I dag tok jeg meg en liten sykkeltur hjemmefra, til en demning ved et vann som heter Romstjern. Det ligger i Lillomarka ikke så langt fra der jeg bor. Jeg dro uten hunder, de hadde jeg gått tur med på forhånd. Jeg ville bare være alene sammen med kameraet og naturen. 

Å søke ro, være mindful

Det er ikke ofte jeg søker denne stillheten, men jeg vet at det gjør godt for meg. Det å være ved et stille skogsvann, sitte helt rolig å se utover, det er balsam for sjelen. Da hviler hodet fra skjermen, fra alt som skulle vært gjort og som må gjøres. Akkurat da, ved vannet, i skogen, da er det fred. 

Mindful fotografering, eller som jeg kaller det oppmerksom fotografering, skapes når du er der du finner ro i sjelen. Det du blir oppmerksom på, det du ser. Du søker ikke noe spesielt, du bare lar det som er komme til deg. Og sånn kan du leve deg inn i et motiv, du kan la veggen på demningen bli levende, der figurene står i kø for å komme frem. Jeg valge å la figuren over komme frem. Akkurat som et menneske som strekker hånden ut mot Gud, eller noe som er større enn mennesket selv. For så å bli tatt i mot. Naturen tar deg i mot og lar deg bli en del av den, og den symbolikken som du kan finne der. 

Dette er også noe av det kurset mitt handler om. Det kontemplative, det å se innunder, se etter noe som er, men som vanligvis gjemmer seg for oss når vi haster av sted. 

Gråvær er fotovær

Det var gråvær i dag, så ingen skarpe skygger. Jeg elsker å fotografere i gråvær. Det kan bli fine stemninger ut av det. 

Jeg hadde bestemt meg på forhånd å fotografere i svart/hvitt. Og jeg lekte meg litt med dette og forskjellige innstillinger på kameraet. Det handler om å våge å gjøre noe annerledes enn det du vanligvis gjør. 

Jeg pleier f.eks. alltid å ha kamera på blenderprioritet og farger. Og når jeg er ute, spesielt på steder jeg ikke har vært før, så tar jeg kun de trygge "turistbildene". 

Det å se kontemplativt, er å gå innunder dette, legge fra seg det trygge, se etter linjer, mønstre, tegninger. Spørre seg selv, hva kommer til meg i dag?

I dag kom disse bildene til meg


IMG_0576

P5110272

P5110277

P5110278

P5110282

P5110209

P5110213

Helt til slutt et fargebilde også fra demningsmuren

P5110217
Hvilke stemninger vil du bringe frem?

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!