Utforsk naturens skjønnhet gjennom bøker og fotografering

bøker

Jeg har alltid vært fascinert av naturen, men det er først nå nylig at jeg virkelig har dykket ned i bøkenes verden og funnet ut hvor mye de kan lære oss om vårt forhold til naturen. Etter en periode med lite lesing, har jeg denne våren endelig fått tid til å fordype meg i noen fantastiske bøker som har vekket mange tanker og følelser hos meg.

En rørende fortelling om naturens sårbarhet

En bok som virkelig gjorde inntrykk på meg er "Rikt er et folk som har skogen" av Amalie Kassin Lerstang. Den handler om hvordan vi behandler naturen i dag, og spesielt om en firefeltmotorvei som skulle bygges gjennom en skog som forfatteren hadde et nært forhold til. Denne boken fikk meg til å reflektere over hvor mye natur som blir ødelagt for å gi plass til menneskelige konstruksjoner, og hvor dyrebart det er å bevare de naturlige omgivelsene våre.

Fremtidens utfordringer skildret i en gripende roman

En annen bok som fanget min oppmerksomhet er "Drømmen om et tre" av Maja Lunde. Denne romanen tar oss med 100 år frem i tid til Svalbard, hvor et frølager spiller en sentral rolle i en verden som prøver å komme seg etter naturkatastrofer. Historien fokuserer på en familie som prøver å overleve etter at en sykdom har utryddet nesten alle andre. Boken skildrer menneskelige relasjoner i ekstreme situasjoner og stiller viktige spørsmål om hvordan vi skal forholde oss til naturen og våre ressurser i fremtiden.

Naturens helbredende kraft

Å være ute i naturen har alltid vært en kilde til ro og glede for meg. Jeg tror på viktigheten av det legene kaller "grønn resept", som innebærer å bruke tid ute i naturen for å bedre den psykiske helsen. Det å gå turer, puste inn frisk luft, og bare være tilstede kan ha en enorm positiv effekt på vårt velvære.

Fang naturens skjønnhet gjennom fotografering

En annen måte å komme nærmere naturen på er gjennom fotografering. Når vi tar bilder av de vakre omgivelsene rundt oss, blir vi mer oppmerksomme på detaljene og skjønnheten i naturen. Det er også en fin måte å dokumentere og dele våre opplevelser på, noe som kan inspirere andre til å ta bedre vare på miljøet.

Små skritt mot en større forandring

Vi kan alle gjøre små ting i hverdagen for å bidra til en bedre fremtid. Sorter søpla, velg miljøvennlige alternativer når det er mulig, og bruk din stemme til å beskytte naturen. Jo mer vi lærer om og verdsetter naturen, jo mer sannsynlig er det at vi vil ta vare på den.

Avsluttende tanker

Lesing og fotografering har virkelig åpnet øynene mine for hvor viktig det er å ta vare på naturen. Jeg oppfordrer dere alle til å gjøre det samme. Finn en god bok som inspirerer deg, ta med kameraet ut på tur, og del dine opplevelser med verden. Sammen kan vi gjøre en forskjell for fremtidige generasjoner.


Har du lyst til å treffe andre som holder på med mindful fotografering og få tilgang på mer kunnskap?

Da har du mulighet til å melde deg inn i Se utover! 

Blue and White Bold Call To Action LinkedIn Banner

Hei, jeg heter Eli Brager og er gründer av Brager Gestaltterapi og Foto. Jeg tror at å oppleve øyeblikket ved hjelp av fotografering er til god hjelp, slik at vi kan håndtere alle utfordringer i dagens verden. 

Se utover er medlemsportalen hvor jeg er gründer og utvikler. Jeg startet Se utover fordi fotografering er min passion. Og jeg ønsket å kombinere fotografering og terapi. Se utover ble til etter at jeg hadde kjørt noen kursrunder med kurset bruk foto som terapi. Deltagerne var så fornøyde at de hadde lyst til å bli med videre. Og dermed ble Se utover til.

Nå har vi holdt på i snart to år. Vi har temamøter, hvor vi f.eks. kan ha workshops og fotokurs, så har vi bildegjennomgangsmøter, hvor vi både snakker sammen om bildet og også lærer komposisjon og det å ta gode bilder av hverandre. I tillegg til alle møtene har vi en blog og et kunnskapsbibliotek med flere kurs som du kan ta når det måtte passe. 

Fokuset vårt er å drive Mindful Fotografering for vår mentale helses skyld. 

Første måned er gratis, så er det en medlemskontigent. Det er ingen binding og du kan melde deg ut igjen når du vil. 

Ja, jeg vil bli medlem!

En spasertur i Rodeløkkas kolonihage i Oslo

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!