En spasertur i Rodeløkkas kolonihage i Oslo

IMG_1047

I dag gikk jeg en tur innom Rodeløkka kolonihage i Oslo. Den ligger rett ovenfor Carl Berners plass. Å gå igjennom porten til hagen er nærmest magisk, du går fra en trafikert verden til en rolig og stille idyll. Her er det mennesker som tar vare på hagene sine, som steller med blomster og planter og får det til å vokse å gro. Det er også noen mennesker som går igjennom hagen bare for å få litt ro og fred fra alt annet stress. Og en kolonihage kan virkelig by på fred. Når jeg går der kjenner jeg på glede, jeg blir rett og slett glad av å se all fargeprakten og menneskene som steller så pent med sin parsell. Det er noe godt over dette, det går ikke an å gå med triste tanker i en slik blomstrene oase.

Mer om kolonihageturen på podcasten min

Hvis du lytter til podcasten min og denne episoden, så vil du høre en ung mann som forteller om nettopp det å bli glad av å gå igjennom denne hagekolonien. Du vil også høre en dame som har holdt til der i mer enn 20 år. 

Oppfordring

Så jeg oppfordrer deg til å ta deg en tur ut, enten til en park, en hage eller et sted hvor du vet det er mange fine blomster, og gå der å se, lukt og lytt. 

Bruk sansene dine og bli mer tilstede

Sansene våres er viktige for at vi skal kjenne oss hele og tilstede i det vi gjør og der vi er. Når jeg gikk i kolonihagen i dag, så brukte jeg syn, hørsel, lukt og smak. Også berøring enkelte ganger. Jeg berørte en rips på en ripsbusk, plukket den ene ripsen og smakte på den. En oppmerksom og bevisst handling hvor jeg var tilstede med hele meg. 

Her er noen bilder:

IMG_1048

IMG_1049

IMG_1056

IMG_1059

Har du lyst til å treffe andre som holder på med mindful fotografering og få tilgang på mer kunnskap?

Da har du mulighet til å melde deg inn i Se utover! 

Blue and White Bold Call To Action LinkedIn Banner

Hei, jeg heter Eli Brager og er gründer av Brager Gestaltterapi og Foto. Jeg tror at å oppleve øyeblikket ved hjelp av fotografering er til god hjelp, slik at vi kan håndtere alle utfordringer i dagens verden. 

Se utover er medlemsportalen hvor jeg er gründer og utvikler. Jeg startet Se utover fordi fotografering er min passion. Og jeg ønsket å kombinere fotografering og terapi. Se utover ble til etter at jeg hadde kjørt noen kursrunder med kurset bruk foto som terapi. Deltagerne var så fornøyde at de hadde lyst til å bli med videre. Og dermed ble Se utover til.

Nå har vi holdt på i snart to år. Vi har temamøter, hvor vi f.eks. kan ha workshops og fotokurs, så har vi bildegjennomgangsmøter, hvor vi både snakker sammen om bildet og også lærer komposisjon og det å ta gode bilder av hverandre. I tillegg til alle møtene har vi en blog og et kunnskapsbibliotek med flere kurs som du kan ta når det måtte passe. 

Fokuset vårt er å drive Mindful Fotografering for vår mentale helses skyld. 

Første måned er gratis, så er det en medlemskontigent. Det er ingen binding og du kan melde deg ut igjen når du vil. 

Ja, jeg vil bli medlem!

Hvordan begynner du med Mindful Fotografering?
Utforsk naturens skjønnhet gjennom bøker og fotografering

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!