Lysmagi i februar: Fengende øyeblikk i det gyldne skjæret

IMG_8940

Lyset i Tromsø sist helg var helt spesielt. Det er ikke så lenge siden at sola kom frem etter mørketida. Det skjedde ca. 21. januar. Og nå i februar på fine dager, samler folk seg for å se sola og lyset. 

Jeg hadde kun med meg iPhone som er min gode følgesvenn, og med den var jeg klar til å fange essensen av det vakre februarlyset mens det utfoldet seg foran meg. 

I bloggartikkelenThe changing light makes the photographic magic, kom jeg med en utfordring til leseren om å gå ut og følge med på det skiftende lyset. Og det var den utfordringen jeg selv grep tak i nå. 

Det var en glød av et gyllent skjær over himmelen og vannet, selv om det var midt på dagen. Og dette måtte bare fanges inn på bildebrikka. Når lyset er så magisk som det kan bli i februar, er det gyllne øyeblikk til å ta gode landskapsbilder som vi siden kan printe ut og henge på veggen. 

Hvis du har lyst til å kjøpe noen av bildene mine, kan du gå inn på https://elibrager.smugmug.com/

Vinteren er virkelig vakker når sola kommer igjen etter mørketida og dagene blir lengre og lysere. Og kanskje oppdager vi ikke bare fotografier, men også fragmenter av vår egen menneskelighet hvor vi søker mot lyset og kjenner at lyset gjør oss levende. 

IMG_8939

Jeg har brukt Snapseed til å etterbehandle bildet.

Original

Her er originalbildet. Dere ser at det kan være lurt å etterbehandle bilder for å få frem for eksempel varmere toner. Slik som jeg har gjort med det første bildet her. 

I kursene til iPhone Photo Academy vil du lære mye om etterbehandling av bilder. Og du lærer masse om hvordan du fotograferer med iPhone. Kursene kan også passe for folk som bruker andre typer mobiler. Så sjekk gjerne ut!

Forfatter av innlegget:
Se utover (2)
Eli Irene Brager
Hei, det er jeg som har skrevet dette innlegget. 

Noen av linkene i artiklene jeg skriver er #commissionsearned, dette for at jeg skal få inn litt inntekt på bloggen. 

Jeg driver medlemsportalen Se utover hvor du lærer å fotografere både i et mindfullt og gestaltisk perspektiv.

Som medlem av Se utover vil du få tilgang på kurs om blant annet Mindful fotografering. 

Du finner meg også på instagram https://www.instagram.com/elibrager/

eller https://www.facebook.com/BragerFoto
Tromsø: En Fotografisk Reise gjennom Vinterens Skjønnhet
Med Kameraet som Meditasjon: En Reise i Mindful Fotografering

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!