Tromsø: En Fotografisk Reise gjennom Vinterens Skjønnhet

IMG_8882

Sist helg var jeg i Tromsø. Det var fantastisk flott når vi først kom opp dit. Som jeg skrev i forrige artikkel, så kom uværet Ingunn oss i forkjøpet, så det ble en dag og en natt som gikk bort til å fly, sitte i kø og ligge på hotell. Hotell oppholdet var ypperlig, traff koselige folk og alle gjorde det beste ut av situasjonen. Da var det utrolig godt at alt gikk på skinner på fredag. Presist fly og presis landing i en herlig by som var vinterkledd, kald og varm på samme tid. 

Fantastiske Tromsø

Tromsø er fantastisk, selve byen og mye av bebyggelsen ligger på Tromsøya. Omkranset av fjord på alle kanter og høye fjell som nå raget hvite opp mot himmelen. 

Se utover og fang inn opplevelsene

Om jeg går i byen eller er ute i naturen, så ser jeg alltid rundt meg. Jeg ser utover for å oppdage og utforske det som er rundt meg. Det er en nygjerrighet som griper meg, og også håpet om å kunne finne et motiv som jeg kan forevige. Et lite minne, en liten skatt, noe som treffer hjerte. Og i Tromsø by fant jeg faktisk noe. Vi var inne i en butikk, men jeg syntes det ble litt kjedelig, så jeg gikk ut på gata, og så rundt meg. Da rett ved så jeg skiltet "No stress". Og under skiltet sto ei jente med rødt hår og kikket i mobilen, mens et par kom gående hand i hand. Jeg syntes alle tre bitene passet godt sammen, og komponerte et bilde der og da. 

IMG_8721

Vakker gåtur til Telegrafbukta

Søndag gikk vi en tur til et sted som heter Telegrafbukta. 

Wikipedia skriver følgende om telegrafbukta:

Telegrafbukta er en strand og et populært parkområde på sørvestspissen av Tromsøya i Tromsø. Stedet er ironisk omtalt som «Tromsøs Gran Canaria».På sommeren kan stranden av og til skilte med tosifret badetemperatur. Parken ligger i nærheten av Tromsø Museum.

Komposisjon og redigering

Det var mye snø når vi kom dit, men det var tråkket stier som vi kunne gå på, og det var mange folk ute. Så dette er et populært område. Stadig er jeg på jakt etter fotomotiver, og det handler om å være bevisst oppmerksom i alle øyeblikk. For jeg jakter på fotografiske skatter. Og selv om jeg kun hadde med mobilen, så er den et utmerket verktøy! Jeg synes mange ganger at den topper andre kameraer. 

Den er så enkel å ha med seg overalt, og når den samtidig klarer å fange lyset optimalt for et godt bilde, da er det kun min evne til å komponere som gjør om bildet blir godt eller dårlig. Vil du lære mer om å fotografere med iPhone? Da anbefaler jeg iPhone Photography Academy. Der har jeg tatt mange kurs selv, og lært utrolig mye både om iPhonen og om hvordan jeg komponerer gode bilder. 

Jeg tok bildet under fra Telegrafbukta. Jeg er opptatt av tredelingsregelen når jeg fotograferer, og jeg prøver alltid å legge et av elementene, gjerne det jeg vil skal være et blikkfang i det gyldne snittet. Det har jeg også prøvd på her. 

IMG_8882

Underkanten av det ytterste naustet ligger omtrent i det gyldne snitt. Og jeg liker også at det går to personer der, det at den ytterste personen til høyre står der hun gjør, gjør at bildet blir balansert. Lyset er vesentlig, og her reflekteres det fra den lave vintersolen og ned i vannet. Jeg etterbehandlet bildet og brukte da High Dynamic Range for å få frem konturer og farger enda bedre. Under er det opprinnelige bildet. 

Her ser dere hvordan vi kan endre et bilde til det bedre ved å redigere det i etterkant. Jeg brukte Snapseed for å redigere bildet. 

Lesestoff til inspirasjon: Å være en mindful fotograf

Eller på norsk å være en bevisst oppmerksom fotograf. Ja, det er jo det vi er når vi jakter på fotomotiver. I presentasjonen av boka The Mindful Photographer står det:

Being present is key to mindfulness and to taking great photographs. This helpful guide will show you the way. 

Jeg anbefaler denne boken på det sterkeste til deg som er opptatt av å være tilstede i øyeblikket og vil lære deg et verktøy som virkelig roer deg ned. Mindful fotografering er et helt unikt verktøy, og du kan gjøre det når som helst og hvor som helst. 

The Mindful Photographer


Forfatter av innlegget:
Se utover (2)
Eli Irene Brager
Hei, det er jeg som har skrevet dette innlegget. 

Noen av linkene i artiklene jeg skriver er #commissionsearned, dette for at jeg skal få inn litt inntekt på bloggen. 

Jeg driver medlemsportalen Se utover hvor du lærer å fotografere både i et mindfullt og gestaltisk perspektiv.

Som medlem av Se utover vil du få tilgang på kurs om blant annet Mindful fotografering. 

Du finner meg også på instagram https://www.instagram.com/elibrager/

eller https://www.facebook.com/BragerFoto


Når vi må gjøre vendereis
Lysmagi i februar: Fengende øyeblikk i det gyldne skjæret

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!