Å finne mening og takknemlighet

photo-1614730321146-b6fa6a46bcb4

Har du noen gang lurt på hva som er meningen med livet? Meningen med alt sammen, med jorda, universet, himmelen, dyra, menneskene, plantene. Ja hva er egentlig meningen med alt dette som omgir oss og oss selv. Det er et stort og dyptgripende spørsmål, og vi stiller oss gjerne dette spørsmålet fra tid til annen. Svaret mitt på hva som er meningen med det hele er vet ikke. For jeg vet faktisk ikke.

Du er til i det hele

Likevel noe vet jeg og det er at jeg er til i dette hele, jeg er født inn i et fellesskap med andre mennesker. Jeg er en del av et hele som består av både luft, vann, ild, jord, himmel, dyr og mennesker. Det er en struktur her på et vis, alle vi som er født her på jorda har et fellesskap med hverandre, for vi er født på denne planeten, og vi må klare oss på denne planeten. Så derfor bygger vi, vi skaffer oss nye barn, vi skaffer oss mat for å overleve. Jorda gir oss den maten vi trenger for å overleve. Så det er kanskje en mening rett og slett å bruke ressursene jorda gir oss for å overleve som mennesker og å forvalte jorda vår på best mulig måte slik at den fortsatt har mulighet for å la oss overleve. 


Når vi fotograferer, og da spesielt når vi driver den bevisst oppmerksomme fotograferinga, så blir vi etterhvert klar over at det er så mye fantastisk som vokser og gror. Det gir oss en estetisk glede å betrakte dette. Gjennom mindful fotografering kan du fange opp de vakre detaljene, fargene, teksturene og komposisjonene i naturen, og på den måten forsterke opplevelsen av glede og beundring.

Dette gjør noe med oss, når vi ser harmoni, så blir vi mer harmoniske selv også. Når vi opplever balanse rundt oss, blir vi selv mer balansert. Vi blir også fylt med takknemlighet til det som vokser og gror rundt oss. Og det igjen gjør at vi får lyst til å ta vare på den naturen som vi får så mye fra. 

Jeg elsker å sitte i en blomstereng eller ved et blomsterbed og studere lyset, hvordan det faller på blomstene, hvordan lyset faller på bakgrunnen og forgrunnen, hvordan jeg kan komponere et bilde som forteller denne historien, et bilde som får betrakteren til å kjenne på noe av den samme stemningen som jeg som fotografen kjenner på. 

Helsefrembringende ro

Det er helsebringende å sitte slik og studere lyset, plantene og landskapet. Det er helsebringende fordi da kjenner jeg på ro, da faller jeg inn i meg selv samtidig som jeg ser utover, og det er dette som gjør det helsebringende, for da pauser jeg meg selv fra alt annet. Tar rett og slett en liten miniferie for meg selv der ute blant blomstene. 

Så hva sier du om en liten miniferie for deg selv? Bare du og kamera ditt. Det kan gjerne være mobilen din. 

 
Forfatter av innlegget:
Eli Irene Brager (1)
Eli Irene Brager
Gestaltterapeut MNGF

Hei, det er jeg som har skrevet dette innlegget. Jeg er Gestaltterapeut og liker å hjelpe mennesker som trenger å snakke med en terapeut om sine utfordringer. 

Jeg driver også medlemsportalen Se utover hvor du lærer å fotografere både i et mindfullt og gestaltisk perspektiv.

Som medlem av Se utover vil du få tilgang på kurs om blant annet Mindful fotografering. 

Du finner meg også på instagram https://www.instagram.com/elibrager/

eller https://www.instagram.com/brager_terapi/

For å finne ut litt mer om hva Gestaltterapi er, kan du lese mer her. Du kan også gå inn på Norsk Gestaltterapeutisk forening.
Mikropausene som hjelper deg til mer energi i hverdagen
Utolmodighet

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!