Mikropausene som hjelper deg til mer energi i hverdagen

IMG_4043

Strever du med å finne ro i sommer? For det er jo egentlig det sommeren er til for, i hvertfall ferien; å finne ro. Roe helt ned, slappe av og samle opp energi til arbeidsdagen starter igjen. Du har sånn ca. tre uker på deg til å klare det. Og så skal du prøve å beholde den energien du opparbeidet i ferien til å vare helt frem til jul. Wow, klarer du det? Da er du god!

Jeg har aldri klart det, derfor har jeg heller vært god til å samle opp energi hver eneste dag, slik at jeg ikke brenner meg ut og har nok energi igjen til neste dag. 

Kanskje lurer du på hvordan det går an å samle energi nok hver eneste dag? 

For meg så er det

  1. Å ta korte mikropauser i hverdagen, de behøver ikke være lenger enn to-tre minutter sånn nå og da. For eksempel en tur opp og ned en trapp. 
  2. Power napper, altså lukke øynene i noen sekunder, nok til at du sovner av litt, og så gå videre med arbeidet
  3. Når det er nok tid på ettermiddagen/kveld å gå ut med kamera og gjøre bevisst (mindful) fotografering. 
  4. Av og til når jeg kjenner at jeg skikkelig trenger det, tar jeg en kroppsskanning og slapper totalt av en halvtimes tid. Gjerne med en meditasjon på øret. 
  5. Avspasere en dag, gå tur i skogen gjerne med kamera
  6. Ta en treningsøkt etter jobb, f.eks. Lett jogging, litt styrke eller yoga/pilates. 
  7. Spise sunt, husk at dårlig mat tar også mye energi. 

Heisan, her kom det faktisk syv punkter opp om hva som kan være lurt for å samle opp energi. Ikke ta alle punktene samtidig, men en eller to hver eneste dag. Jeg gjør en eller flere av disse punktene daglig. Det har blitt en livsstil. 

Jeg tenker at det er bedre å samle energi hver eneste dag, enn å tro at vi klarer å samle opp nok energi i en ferie som skal holde i flere uker fremover. Det er hverdagen som teller. Det er den som er viktigst, det er der grunnlaget for en sunn livsstil legges.

Tanker rundt det å bli 60 år
Å finne mening og takknemlighet

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!