Se, lytt og pust inn tilstedeværelse

woman-1866081_1920

I dag har jeg spilt inn en ny podcastepisode som handler om det å se, lytte og puste inn tilstedeværelse. Jeg tar deg med på en liten tur rundt kollen der jeg bor. Og så gjør vi sammen noen øvelser som får deg til å bli mer tilstede her og nå. 

Du synes kanskje det er rart at jeg snakker så mye om tilstedeværelse?

Jeg snakker så mye om det fordi det er så utrolig viktig å vite hva som skjer med deg i øyeblikket. For det er i øyeblikket som du lever at alt skjer, det er da livet skjer. Alle følelser som kommer og går, alle tanker som kommer og går. Situasjoner som oppstår. Det handler om å takle alt dette, og for at du skal takle alt dette så må du eie øyeblikket. 

Det er lett å bli vippet av pinnen, komme i ubalanse. 

Bare tenk deg en situasjon hvor du og kjæresten begynner å krangle. Det behøver ikke være så mye det dreier seg om, en liten uenighet eller irritasjon over et eller annet. Og vips er krangelen i gang, og ukvemsordene sitter løst. I slike situasjoner kan det være lett å fyke ut med ord som du senere kan angre på. 

Men hvis du kjenner faresignalene, vet hva som skjer med deg, så kan du øve deg opp slik at du står støtt og ikke lar ordene fyke ut av munnen. 

Det var et eksempel. 

Andre eksempler kan være i stressede situasjoner, et viktig møte, situasjoner som trigger til anspenthet. Da kan det være godt å ta et skritt tilbake, kjenne at du sitter godt i stolen, og rett og slett ta noen dype åndedrag for å roe ned nervesystemet ditt. 

Kjenner du for eksempel at du kan være overarbeidet? Kjenner du deg sliten eller uthvilt? Det er å ta inn over seg øyeblikket. Hva kjenner jeg på akkurat nå? Kanskje det er på tide med en pause? 

Så på min lille runde rundt kollen i dag kom jeg innpå noe av dette, og jeg trengte faktisk de øvelsene jeg gjorde sammen med deg på kollen. Når jeg kom tilbake til hjemmekontoret mitt følte jeg meg mer energisk. Så det gjorde godt, den bevisste øyeblikksturen. Her kan du høre episoden:

https://open.spotify.com/episode/0mBaK0e7SgeJ1inkE5SQJD?si=lOOIqTCvQfyuHSA2UZaiKg

Kanskje får du også lyst til å prøve noen av disse øvelsene. 


Forfatter av innlegget:
Eli Irene Brager (1)
Eli Irene Brager
Gestaltterapeut MNGF

Hei, det er jeg som har skrevet dette innlegget. Jeg er Gestaltterapeut og liker å hjelpe mennesker som trenger å snakke med en terapeut om sine utfordringer. 

Jeg tilbyr nå en 3 måneders pakke, og en 6 måneders pakke. I pakken får du samtaleterapi annenhver uke, hele kurset "Bruk foto som terapi", notatbok+penn, og appen Voxer hvor du kan melde meg. Hvis du er interessert, så book en 30 minutters gratis samtale med meg. 

Jeg driver også medlemsportalen Se utover hvor du lærer å fotografere både i et mindfullt og gestaltisk perspektiv.

Som medlem av Se utover fotoklubb vil du få tilgang på kurs om blant annet Mindful fotografering. 
Nyt øyeblikkene uten stress i jula!
Lurer du på hva Mindful fotografering egentlig er?

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!