Takknemlighet

5E5890D0-4A24-4C3F-B72A-FC3C1740ED3C

Jeg har så lyst til å skrive om takknemlighet, fordi dette er ordet på en følelse som jeg tror mange glemmer i dagens samfunn. I jaget etter å løpe etter tiden for å nå et viktig møte eller noe annet. Pes, pes.....

Det er så mye som skal rekkes, som skal gjøres, som skal ordnes. Når den ene oppgaven er over, så kommer det raskt en ny oppgave. Og vi holder på, uffer oss over alt som vi skal nå. Alt som vi må. Og tenker på alt som vi burde, men som vi ennå ikke har gjort. Er det ikke slik? 

Stopp opp litt

Så glemmer vi at livet faktisk er noe som skjer akkurat her og nå, og at vi kanskje skulle stoppe opp litt og tenke på hva vi faktisk har, hva vi faktisk kan være takknemlig for. 

Takknemlighet

Er du takknemlig? Stopper du opp av og til og spør deg selv om hva du er takknemlig for i dag? 

Hvis vi to nå sammen stopper opp litt, så tenker du på hva du er takknemlig for, og så tenker jeg på hva jeg er takknemlig for. Så skriver du ned dine ord, så skriver jeg ned mine. 

Nå vet ikke jeg hvilke ord du skrev ned, men mine ord ble:

Det jeg er takknemlig for akkurat nå er:

  • at jeg har gjort noe for et annet menneske i dag
  • at jeg sitter her og skriver på denne bloggen
  • at jeg nettopp har spist tre knekkebrød til lunsj
  • at kaffen er varm og god

Vi kan være takknemlige for de store trekkene ved livet, som at vi lever med mer, men det er mye kraft i takknemligheten for alle de små tingene også.  Små ting som skjer i livet hver dag. Ting du knapt tenker over. 

Kraftfullt ord

Og der kom ordet "kraft" inn i bildet. For det å være takknemlig er kraftfullt. Ordet "takk" har en sterk positiv kraft i seg. Det gjør noe med oss. Ikke bare er det godt å få ordet takk når du har gjort noe for en annen, men det kjennes også godt å gi ordet takk i gave til den som gir deg noe, eller det som gir deg noe. Da dannes takknemlighet. Og takknemlighet inneholder en ladning fyllt med positiv energi. Det er akkurat som om du kan merke det i kroppen. 

Meditasjonen: takk, spør og gi

Her er en meditasjon som vil hjelpe deg til takknemlighet, men også at du kan spørre om hjelp og at du kan gi hjelp, støtte og omsorg. Den utføres stående. 


Håper du likte den stående meditasjonen. Ved å praktisere denne meditasjonen jevnlig, opparbeider du deg styrke og motstandskraft. 

I dag har jeg skrevet om takknemlighet og hvilken styrke du kan finne i det å være takknemlig. 

Det hadde vært fint om du gav en kommentar eller to til innlegget.

Da ønsker jeg deg en fin uke videre. 


Forfatter av innlegget:
Eli Irene Brager (1)
Eli Irene Brager
Gestaltterapeut MNGF

Hei, det er jeg som har skrevet dette innlegget. Jeg er Gestaltterapeut og liker å hjelpe mennesker som trenger å snakke med en terapeut om sine utfordringer. Du som har lest dette og som tenker at du kanskje kunne trenge å snakke med noen, er hjertelig velkommen til å ta kontakt. Du kan kontakte meg på post@bragerterapi.no .

For å finne ut litt mer om hva Gestaltterapi er, kan du lese mer her. Du kan også gå inn på Norsk Gestaltterapeutisk forening.

Vil du gå i terapi hos meg? Da kan du gjøre en onlinebooking ved å følge denne lenka: https://system.easypractice.net/book/eli-irene-brager

Du kan også kontakte meg på post@bragerterapi.no eller ringe meg på 91571372

Jeg holder også kurs og workshopps i både fotografering og fotografering i et gestaltterapeutisk perspektiv. Gå til produkter og se hva som står på trappene nå. Mindful fotografering med herlige bylandskap i Trondheim
Ny podcast om livet her og nå, gestaltterapi og fotografering

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!