Hva er det som hindrer deg?

ArtEli_A_padleboard_with_a_person_meeting_a_bit_ship_on_the_fjo_3ac75776-e693-4394-820e-e94458486ca5


I dag tenkte jeg å skrive om det som kan hindre deg på veien til å faktisk gjøre drømmen din. For det er alltid tanker som kommer opp i hodet, spørsmål vi stiller oss som er nedbrytende og ikke oppbyggende når det gjelder det å følge en drøm. I dag kom det faktisk bokstavelig talt seilende et stor skip inn fjorden her. Og det fikk meg til å tenke på de hindringene som vi kan møte på vår vei. 

Hindringen

I sted så jeg et stort skip kjøre inn fjorden mot Moss. Det var like stort og kanskje større enn Kulpeøya. Jeg tenkte at jeg skulle tatt meg en tur på padleboardet, men når jeg så det skipet, da snudde jeg, Det var så stort og jeg kjente på en redsel i magen, akkurat det skipet ville jeg ikke møtt ute på fjorden. Jeg på et lite padlebrett og et gedigent skip som kommer i mot meg. Puh. Det var tryggere å rydde på kjøkkenet, og gå opp å sette seg foran PCen. 

Denne hendelsen får meg til å tenke på at vi noen ganger ser kjempestore hindringer. Hindringer som gjør at vi gjør noe annet enn det vi egentlig kunne tenkt oss å gjøre. Nå kunne jeg ha unngått hindringen, skipet hadde sikkert passert før jeg hadde fått på meg våtdrakt og båret padlebrettet ned til stranda. Og jeg kunne jo bare padlet langs land hvis jeg var redd for at jeg skulle møte på flere skip. 

Hvis jeg skal overføre dette til livet mitt og kanskje livet ditt, så er det ting vi utsetter, ting vi ikke tør å gjøre fordi vi er redde. Og hva er så disse hindringene som vi er redde for? Når folk ønsker å starte en business, eller gjøre noe som er utradisjonelt, så venter de og lar seg stoppe av hindringer som forteller dem at de ikke skal gjøre det eller utsette. Nå skal jeg ramse opp noen slike mentale hindringer:

  1. Hva vil folk si om jeg gjør det som jeg drømmer om
  2. Vil jeg klare meg økonomisk?
  3. Tenk om jeg ikke klarer det?
  4. Det er så mye jeg må sette meg inn i
  5. Vil jeg klare alt dette alene?
  6. Tenk om jeg ikke får kunder?
  7. Tenk om jeg ikke klarer å leve av det.

Syv punkter kommer jeg på. Og dette er punkter som jeg selv kan slite med.

Punkt 1: Hva vil folk si?

Du vet jo ikke hva folk vil si, men høyst sannsynlig vil de beundre deg for at du tør å stå opp for den du er å gå for drømmen din. 

Punkt 2: Vil jeg klare meg økonomisk?

Dette er det punktet jeg har slitt mest med, og som har gjort at jeg kun er hybridgründer. Altså at jeg har valgt å beholde en fast jobb veisiden av å være gründer. Jeg tenker jo at hvis du er bundet opp med familie, hus, hytte, bil og ikke har lyst til å ta sjanser, så reduser heller den faste jobben noe for å starte opp, så ser du etterhvert hva du får til økonomisk. 

Punkt 3: Tenk om jeg ikke klarer det?

Dette er en ødeleggende tanke, det ligger ikke noe oppbyggende i den. Den er negativ og trigger selvkritikeren din. Klart du klarer! Hvis du vil!

Punkt 4: Det er så mye jeg må sette meg inn i

Ja, det er det, samme hva slags drøm du har, så er det mye å sette seg inn i. Og det er mye å gjøre, men har du virkelig et dypt ønske om å gjøre noe ut av drømmen din, så bare gjør du det.

Punkt 5: Vil jeg klare alt alene

I begynnelsen vil du helt sikkert klare alt alene, men det kan jo være greit å snakke med noen om hva du drømmer om og få feedback. Bli banket opp også. Få positiv respons fra noen som vil at du skal lykkes. 

Punkt 6: Tenk om jeg ikke får kunder

Også et irrelevant spørsmål, en unnskyldning for ikke å starte. Klart du får kunder, det legger seg til rette! Det ser jeg, når jeg startet for meg selv i 2017, og skulle ta i mot mine første klienter, så lurte jeg egentlig på hvor de kom fra, men med litt annonser så kom de. Og så ble de, noen gikk og noen kom. Og nå i Se utover, så er det over 20 medlemmer, noen har gått, men noen har kommet også. Hvis folk liker deg og det du tilbyr, så kommer de! 

Punkt 7: Tenk om jeg ikke klarer å leve av det

Dette er nesten som punkt 2, begynn i det små, så bygger du deg opp etterhvert. Og hold på den faste jobben til du føler at du har kontroll og ser at det nye lønner seg. 

Ja, det er liksom litt sånn, i hvertfall med min business at vegen blir til mens jeg går. Og så er det at jeg også har tatt kontakt med folk, blitt med på eventer, er med i en pakke som heter «Fra drøm til business» med Guri Five. Og jeg leser ustoppelig om hvordan det er å drive business. Jeg er 60 år, men synes at jeg utvikler meg fremdeles. Det er rett og slett å se fremover, hvordan drive og drifte Bragerterapi. Og det er spennende, det er stadig nye menneskemøter og nye idéer som får lov til å prøves. Det er herlig! 


Jeg håper at denne bloggen gir deg noe matnyttig. Legg gjerne igjen en kommentar under. 

Forfatter av innlegget:
Eli Irene Brager (1)
Eli Irene Brager
Gestaltterapeut MNGF

Hei, det er jeg som har skrevet dette innlegget. Jeg er Gestaltterapeut og liker å hjelpe mennesker som trenger å snakke med en terapeut om sine utfordringer. Jeg er nettbasert og tilbyr samtaler kun på nett. 

Jeg driver også medlemsportalen Se utover hvor du lærer å fotografere både i et mindfullt og gestaltisk perspektiv.

Som medlem av Se utover vil du få tilgang på kurs om blant annet Mindful fotografering. 

Du finner meg også på instagram https://www.instagram.com/elibrager/

eller https://www.instagram.com/brager_terapi/

For å finne ut litt mer om hva Gestaltterapi er, kan du lese mer her. Du kan også gå inn på Norsk Gestaltterapeutisk forening.


Utolmodighet
La Mindful fotografering være din motvekt mot uro og negativt stress

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!